Discurs de presentació de Laura Navarro com a candidata de JxPsip

Bona nit a tothom,

Vull agrair les paraules de l’Ovidi.

Presentació de Laura Navarro com a candidata de Junts per Palau-solità i Plegamans
Presentació de Laura Navarro com a candidata de Junts per Palau-solità i Plegamans

Jo mateixa em plantejo perquè sóc a aquí, que m’empeny a ser el cap visible d’aquest projecte i realment penso que ve de família, la meva àvia era andalusa i quan jo era petita m ‘explicava la seva vivència de la guerra. Com va haver de fugir de nit al bosc i com la seva mare la va recuperar quan pujava a un tren que la portava cap a Rússia. M ‘explicava les injustícies que patien en aquella època, la tancada del meu avi en un camp de concentració. M’explicava la seva lluita i la seva indignació, i, com no podia ser d’una altra manera, la seva filla, és a dir la meva mare (que està aquí entre vosaltres i que després d’això poder em fa fora de casa…) ha sortit igual de lluitadora, ella m’ha ensenyat a escoltar, a ajudar al més dèbil, a ser solidària i a intentar sempre posar-me a la pell de l’altre. Ella n’és un gran exemple de progrés. Una dona, a priori socialista, que l’1 d’octubre va sortir a votar per defensar la nostra llibertat a decidir. Una dona que davant la injustícia s’ha rebel·lat contra tot allò que creia. L’hauríeu de veure davant la tele contradient el seu estimat PSC, per no dir ja escridassant a PP i Ciutadans.

Doncs jo crec que una barreja de tot això sóc jo. Però jo, la Laura, només és una eina d’un projecte engrescador. D’un projecte que neix de reunions en l’ombra (per no dir clandestines) d’un grup de coneguts fent petar la xerrada  sobre dinàmiques municipals que no ens acabaven de convèncer, com el costum que tenen la majoria de recriminar-se entre partits actes passats. Junts x Palau-solità i Plegamans només ha de mirar enrere per aprendre tant dels errors com dels bons actes i mirar només cap al futur per a construir el municipi que vosaltres – nosaltres, la gent del poble, vol.

És per això que treballarem a l’inrevés, veieu que allà hi ha una pissarra? Doncs és perquè hi anoteu el que creieu que necessita Palau-solità i Plegamans,  el que desitjaríeu que Junts x Palau-solità i Plegamans portés a terme.

Volem generar un programa electoral basat en els inputs que vosaltres ens feu arribar  a través de trobades amb associacions de veïns, amb entitats, enquestes realitzades a les xarxes socials. És per això que no val a dir allò de “jo de política no hi entenc” o “la política no és per a mi”, perquè la política la fem tots i per tots,  la fa el poble que és qui realment  sap el que necessita. És per això que us engresco a què formeu part  d’aquest projecte de poble que es diu Junts per Palau-solità i Plegamans.

A mi mateixa no m’hauria passat mai pel cap estar a primera línea de foc, de fet van ser els meus companys qui m’ho van proposar i, com li vaig dir a una emprenedora de Palau una vegada, la il·lusió ho pot tot!

La il·lusió de tenir infraestructures dignes del nostre poble com la biblioteca, de poder donar ús als espais tants magnífics com la Torre Folch,  la Masia de Can Falguera i tants i tants d’altres. De fer política social, la d’ajudar al nostre comerç, al petit autònom, al valent emprenedor i tantes i tantes altres coses.

Quin millor entorn que aquest per engegar el projecte. A l’era de Can Cortès, ara Casa de la Cultura, la representació més clara de la recuperació i el respecte de la vida rural i agrícola del nostre Poble.

I no  em vull enrotllar més, perquè us volem escoltar a vosaltres tot prenent cava del Celler, coca del Turon i carquinyolis de Can Coromines.

Només em resta demanar, com no pot ser d’una altra manera, l’alliberament dels nostres presos polítics, el retorn dels nostres exiliats. Us volem a casa. Salut i República!

 

Laura Navarro i Ceballos

Palau-solità i Plegamans, 6 de setembre de 2018