Per què JuntsxPsiP

PER QUÈ JUNTSXPALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS


Si bé el document inicial (D’on venim),  on es reflecteixen els principals trets  identitaris del nostre grup polític es va publicar el 15 de juliol de 2018, aquest document era fruit d’una reflexió col·lectiva que vènia de més lluny i prèvia a la creació de JuntsxCat per a anar a les eleccions del 21 de desembre de 2017.

Com tots saben, JuntsxCat és el resultat del lideratge del nostre legítim president, el MH Carles Puigdemont, amb la intenció d’integrar en una llista electoral el nombre més gran possible de forces independentistes, partits polítics i persones sense adscripció partidista provinent de diferents sensibilitats. Un sol moviment totalment transversal amb un únic objectiu: la unitat de l’independentisme Català. Fonamentalment per barrar el pas a les forces unionistes al govern de la Generalitat, revertir els efectes del 155 i a l’hora corroborar en unes eleccions il·legítimament convocades el resultat del 1O. No tots en el camp independentista van ser capaços de tal generositat i van preferir presentar-se sota les sigles de partits tradicionals (ERC i CUP).


En l’àmbit local i de cara a les eleccions municipals que s’havien de celebrar el maig de 2019, aquesta confluència d’independents i PDeCat de Palau-solità i Plegamans,  després de comprovar l’alt grau d’identificació estratègica dels seus integrants amb el nou espai polític representat per JuntsxCat, van decidir unànimement presentar-se a aquestes eleccions sota el seu paraigua, amb la  marca electoral JuntsxPalau-solità i Plegamans, mantenint aquesta dinàmica de transversalitat, integració i fugint de les disciplines i inèrcies dels partits clàssics.