Nota oficial de JxPsiP sobre les negociacions amb Primàries de Palau-solità i Plegamans

En relació amb el procés de Primàries Catalunya que es desenvolupa a Palau-solità i Plegamans des de fa uns mesos, impulsat per l’ANC, Junts per Palau-solità i Plegamans desitja manifestar el següent:
1. Compartim els objectius d’aquesta iniciativa i especialment el que fa referència a la formació d’una candidatura unitària per a les municipals del pròxim 26 de maig, composta per totes les forces polítiques independentistes.
2. JuntsxPsiP ha expressat públicament a través de la seva candidata Laura Navarro, en diverses de les assemblees que Primàries ha celebrat fins avui, en les quals membres de JuntsxPsiP hem participat, la seva disposició a participar en el projecte juntament amb totes les forces polítiques independentistes de Palau-solità i Plegamans.
3. Malgrat la ja coneguda negativa de les altres forces independentistes a sumar-se al projecte, JuntsxPsiP manté la porta oberta a sumar forces amb Primàries per concórrer en una sola candidatura el pròxim 26 de maig.
4. Malgrat l’objectiu principal de la unitat de l’independentisme no es pugui complir, JuntsxPsiP creiem que cal fer tots els esforços possibles per evitar dividir-lo encara més.
5. JuntsxPsiP porta treballant prop de tres anys amb un esperit transversal, obert, de participació de gent diversa ideològicament, sense lligams a cap disciplina de partit, amb una proposta prou avançada d’acord amb les múltiples trobades ciutadanes fetes al llarg d’aquest temps.
6. JuntsxPsiP posem a disposició el nostre projecte perquè sigui valorat i votat per tots els seguidors del President Puigdemont, el Govern legítim de Catalunya i del que representen els mandats populars de l’1-Octubre i el 21-D, units sota els projectes de Primàries i de JuntsXPsiP.
7. Fem la proposta amb aquests termes, perquè JuntsxPsiP se sent dipositària i compromesa amb la voluntat dels ciutadans que el 21 D van votar a JuntsxCatalunya al nostre poble. JuntsXPsiP compta amb el suport explícit del President Puigdemont, legítim President de Catalunya, que no es mereix la divisió entre aquells que li són fidels.

Fem públiques aquestes valoracions amb l’objectiu de facilitar la trobada entre JxPsiP i Primàries que ens expressa la gent que comparteix objectius de les dues formacions i no es vol veure obligada a escollir entre les dues a les pròximes eleccions municipals.

Palau-solità i Plegamans, 6 de febrer de 2019.