L’Ajuntament comença la realització del Pla de Salut 2020-2024 de la vila

La regidoria de Salut Pública, Sanitat i Consum de

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans liderada pel nostre company Jordi Pujol, està realitzant el Pla de Salut 2020-2024 amb l’objectiu de disposar d’instruments útils i pràctics per millorar la salut i el benestar de les persones del municipi.  El Pla local de Salut neix amb la clara vocació de convertir-se en una eina de treball per orientar i implementar arreu del municipi les polítiques de salut a dur a terme, de forma transversal, amb totes les  regidories i altres administracions, i amb la col·laboració i treball en xarxa amb les entitats, associacions, ciutadania, etc. 

L’any 2018 es va dur a terme el Diagnòstic de Salut, un projecte transversal en el qual van participar professionals de diferents administracions, entitats, associacions i la ciutadania. Fruit del diagnòstic es van establir quatre línies estratègiques d’actuació que van ser prioritzades després d’una jornada de priorització oberta.

En l’àmbit municipal, el Pla Local de Salut és el marc de referència per a totes les actuacions públiques en matèria de salut i benestar que es desenvolupen a nivell del govern local i és l’instrument que ordena el procés de millora de l’entorn per tenir un municipi saludable i que garanteixi el benestar de les persones. D’aquesta manera, materialitzarà amb un document on, partint de l’anàlisi de la situació de salut del municipi i mitjançant la informació obtinguda en la diagnosi inicial, la visió tècnica i la participació ciutadana, permetrà elaborar les línies d’acció que caldrà emprendre per millorar la salut de municipi.

Un dels eixos fonamentals dels Plans Locals de Salut és la participació i, per aquest motiu es portarà a terme un procés participatiu adaptat a la situació sanitària actual i, en el que hi pugui participar tothom. La Diputació de Barcelona dóna suport a l’Ajuntament per l’elaboració del Pla Local de Salut i es compta a més,  amb la participació de la  Dra. Marta Vilanova- Vilà, directora científica d’Amb Salut per poder-lo dur a terme

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s