Romanents de tresoreria Corporacions Locals

La Comissió de Reconstrucció aprova una esmena de Junts per Catalunya perquè les Corporacions Locals puguin utilitzar els superàvits i romanents de tresoreria per la crisi de la Covid-19

Tots els grups excepte el PSOE han donat llum verda a l’esmena, que també inclou la no aplicació de la regla de despesa per a les Corporacions Locals fins al 2021, i que part dels fons europeus podran ser gestionats pels Ajuntaments i Comunitats Autònomes

La Comissió de Reconstrucció del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest divendres una esmena de Junts per Catalunya i transaccionada amb altres formacions polítiques perquè les Corporacions Locals puguin fer ús “de manera immediata” de la totalitat dels superàvits i romanents de tresoreria generats durant els exercicis 2019 i 2020. D’aquesta manera es possibilita la seva aplicació en inversions i despeses no financeres per a fer front a les necessitats derivades de la crisi del Coronavirus. El portaveu econòmic de Junts per Catalunya al Congrés, Ferran Bel, ha aconseguit que tots els grups de la Comissió donessin suport a l’esmena, excepte el PSOE, que hi ha votat en contra.

L’esmena aprovada també recull que durant els exercicis 2020 i 2021 la regla de despesa no serà d’aplicació per a les Corporacions Locals. Així mateix, i en aplicació del principi de subsidiarietat, una part dels fons europeus podran ser gestionats per les Corporacions Locals i Comunitats Autònomes.

Bel espera que aquest text es pugui materialitzar i fer efectiu de forma immediata, i ha lamentat la posició contrària del grup Socialista a “un reclam transversal i imprescindible després de la crisi econòmica derivada de la pandèmia”. “Esperem que la Ministra Montero respecti la voluntat de la Cambra, així com les entitats municipalistes com la FEMP”, ha afegit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s