Una lliçó de futur sobre l’educació

Juan Carlos Tinoco va donar una lliçó de futur als assistents a la xerrada Construïm l’educació del present’, que Junts per Palau-solità i Plegamans va organitzar ahir dijous a la plaça Mercè Rodoreda. Després d’una breu introducció de Laura Navarro, la candidata de JxPsiP a l’alcaldia, Tinoco va exposar els trets i conceptes més actuals que s’estan considerant ara com ara en la definició de les polítiques educatives del nostre país. Amb un to molt didàctic, cal no oblidar que el ponent és professor de matemàtiques a la UAB, va aconseguir engrescar als assistents fent-los veure la connexió total i absoluta de l’ensenyament amb tots els àmbits de la vida quotidiana.

Jugant amb sigles, acrònims i conceptes de nova creació, Tinoco va parlar de l’aprenentatge basat en el joc (ABJ), de l’aprenentatge basat en serveis (ABS), o del basat en problemes (ABP), de l’STEAM (l’ensenyament integrat de ciències, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques), del meta coneixement, de l’autoavaluació, de la coavaluació… i tot això ho va portar fora de l’entorn clàssic de l’escola i ho va saber encaixar en la gestió municipal, en l’entorn familiar o en l’ambient professional.

La vetllada va servir per recollir noves idees i suggeriments de la gent per tal d’elaborar el programa electoral de cara a les municipals del 2019. La xerrada va ser tan realment constructiva, que no importaria repetir-la per poder aprofundir en tots aquests conceptes i pensar en solucions que permetin exportar aquestes innovadores tècniques al nostre entorn de poble.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s